Helse

Knekte/frakturerte tenner hos hund – et vanlig problem!
Fakturerte eller knekte tenner er et vanlig problem hos hund. Dersom bruddet går inn til nerven i tannen vil dette gi tannverk og smerter. Hunder har noe begrenset evne til å vise kronisk smerte og kan dermed gå med slike tenner i lang tid før de blir oppdaget. Det er ikke uvanlig at de først blir oppdaget ved en generell helsekontroll hos veterinær.
Publisert 1. mars 2014
Helse

Å reise med hund til utlandet både hyggelig og enkelt – bare du følger norsk regelverk…
I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite for å reise med hund knyttet til Mattilsynets krav.
Portrett / Aktivitet

Pointeren Billie på utenlandstur
Dylegehjelpens veterinær Camilla har testet ut utenlandstur med hund. En flott og minneverdig ferie! Artikkelen forteller hva du må ordne i forkant av reisen, og hvilke sykdommer og parasitter du må beskytte hunden mot.
Ønsker du å ha med hund på ferie?
Livmorbetennelse

Tannstein og plakk hos hund
En stor andel av de pasientene vi som veterinærer ser til daglig, har problemer med tennene sine. Viste du at over 80 % av hunder over tre år har en eller annen grad av tannkjøttsbetennelse som følge av tannstein? Denne artikkelen forteller deg hva tannstein og plakk er, hva konsekvensen av tannstein og plakk kan være og hva du kan gjøre for å forebygge dette.
Publisert 1. mars 2016

Hundens språk og signaler
Et signal kan si mer enn tusen ord. Les vår artikkel om hundespråk og la deg fascinere over kommunikasjonen hunder seg i mellom. Ikke minst vil du oppdage at hundene også snakker med oss…
Publisert 20.01.2016
![petoskey fireworks[1] petoskey fireworks[1]](https://dyrlegehjelpen.no/wp-content/uploads/2015/12/petoskey-fireworks1-200x200.jpg)
Nyttårsaften
Mange hunder er redd på nyttårsaften når rakettene skytes opp. Vi forteller deg om ulike tiltak og produkter som kan være med på å redusere hundens ubehag.
For alvorlig redde hunder finnes det også ulike medisiner du kan gi. Vi informerer deg om disse, og om virkningsmekanisme og eventuelle bivirkninger.
Publisert 20.12.15

Sukkersyke/Diabetes
Denne sykdommen rammer faktisk ganske mange hunder i Norge. Det er fullt mulig å leve et godt hundeliv likevel. Les mer og forstå hvordan sykdommen utvikles og behandles.
Valpen og pregingsperioden – del 2 Preging, definisjon og bruk
Hva er egentlig pregingsperioden? Hvorfor er denne perioden av hundens liv så viktig? Denne artikkelen er del 2 av serien på fire artikler som tar for seg arv, preging og læring hos hund.
Publisert 20/09/2015
Glaukom hos hund – Leonbergeren Trolle lever et aktivt liv med bare et øye
Hva er egentlig glaukom? I denne artikkelen han du lese historien til leonbergeren Trolle som har glaukom og få vite mer om hva dette er.
Publisert: 20/10/2015
Kastrering av tispe og hannhund
Kastrering kan i noen tilfeller være løsningen på sykdom eller uønsket adferd hos tispe og hannhund. Denne artikkelen forteller om ulike årsaker til kastrering, hvilke alternative behandlinger som finnes, og hva man skal være oppmerksom på knyttet til dette valget.
Publisert 20.11.2015
Valpen og pregingsperioden del 1 – Arv
Publisert 20/08/2015
Vaksinering av hund
Ønsker du å vite mer om vaksiner? Hvorfor vaksinerer man hunder, og hva er eventuelle konsekvenser dersom man glemmer å vaksinere hunden sin?
Publisert 20/09/2015
Øyets anatomi og funksjon
For å forstå en sykdom eller skade må man vite hva som er normal anatomi for et organ og hvordan dette fungerer. Denne artikkelen tar for seg øyet.
Publisert: 20/10/2015
Trykke finger
Ler mer her. – artikkelen er tilgjengelig for alle!
Arkiv
Arkiv
Her vil publiserte artikler arkiveres
Arkiv
Her vil publiserte artikler arkiveres
Portrettintervju med Merete – Les mer her – artikkelen er tilgjengelig for alle!
Portrettintervju med Camilla – Les mer her – artikkelen er tilgjenngelig for alle.
I arkivet vil du finne tidligere publiserte artikler. Du kan også bruke vår søkefunksjon øverste på siden. Veterinærmedisin er i hurtig utvikling, og vi kan derfor ikke garantere at eldre filmer alltid vil inneholde det nyeste innenfor forskning eller regelverk.