icon1icon2 Velkommen til dyrlegehjelpen.no

På denne siden finner du siste nytt fra oss og sesongrelaterte tema.

 

I januar og februar har vi fokus på tenner og munnhulehelse hos hund.

En stor andel av de pasientene vi som veterinærer ser til daglig, har problemer med tennene sine. Viste du at over 80 % av hunder over tre år har en eller annen grad av tannkjøttsbetennelse som følge av tannstein? Eller at fakturerte/knekte tenner er et vanlig problem hos hund.

Begge disse tilstandende vil kunne gi tannverk og smerter. Hunder har noe begrenset evne til å vise kronisk smerte og kan dermed gå med slike tenner i lang tid før de blir oppdaget. Det er ikke uvanlig at de først blir oppdaget ved en generell helsekontroll hos veterinær. Vi tror at med økt kunnskap hos eier vil problemene forbygges og oppdages tidligere.

Les vår artikkel om frakturerte tenner her.

Hva er egentlig tannstein og plakk er, og hva kan konsekvensen av tannstein og plakk kan være og hva kan du gjøre for å forebygge dette? Les vår artikkel om plakk og tannstein her.

Å pusse tenner er det viktigste tiltaket mot plakk hos hund. Se film om hvordan kan lære hunden å pusse tenner her.

Lurer du på hva som skjer under en tannsteinsfjerning hos hund på dyreklinikken? Se film med hunden Ixie som får fjernet tannstein her.

Under dyrlegehjelpens filmer og artikler vil du finne alt vi har publisert.

Vi bestreber å holde siden faglig oppdatert. Veterinærmedisin er i hurtig utvikling, og vi kan derfor ikke garantere at eldre filmer alltid vil inneholde det nyeste innenfor forskning eller regelverk .Lurer du på noe, ta kontakt og vil vil hjelpe deg.