Helse
Kastrering av hannhund
Har du lyst å se hvordan en operasjon faktisk foregår?
NB: Filmen viser «sterke bilder» i form av skapell, nål og tråd, og to testikler i fritt fall!
Publisert 1. november 2016
Helse
Forhudsrens – Hvordan rense forhuden på hannhund
Forhudsbetennelse er ubehagelig for hannhunder og kan lett behandles av deg som eier. Vi viser deg hvordan du kan rense forhuden på en effektiv og skånsom måte.
Publisert 1. oktober 2016
Portrett / Aktivitet
Naturmedisinsk dyreterapeut viser hvordan hun hjelper hunder.
Turid Løvøy Skogvold er naturmedisin dyreterapeut og driver Dyrealternativen. Vi har har intervjuet Turid og være med når hunden Ixie får behandling.
Publisert: 1. juni 2016
Lurer du på hva som skjer i øret til hunden når den får ørebetennelse? Se vår tegnefilm om «leieboerne i øret»
Denne filmen forteller deg om «leieboerne» i øret. Leieboerne er ansvarlig for at det oppstår ørebetennelse. Når du vet du hvem de er, kan du lettere si opp leieforholdet.
– Dermed kan du bidra til å forebygge ørebetennelse hos hunden din.
Publisert 1. oktober 2016
Vask og rens av hundeører
Har du noen gang lurt på hvor langt inn det er til trommehinnen, og om du kan skade den? Filmen viser deg hvordan du trygt og effektivt vasker hundeører både forebyggende og ved sykdom.
Publisert 1. oktober 2016
Gode råd fra en veterinær, en hundetrenger og en ernæringsfysiolog til deg med ny hund
Hvis en hundetrener, en veterinær og en ernæringsfysiolog kunne komme med tre gode råd til deg med en ny hund i familien, hva ville de sagt? Vi har spurt dem
Publisert: 1. mai 2016
Hva er egentlig artose / forkalkning?
Mange eier har hørt om artoser, men viste du at artoser bare er symptom i en lang prosess som foregår inne i et sykt ledd? Vi tegner og forklarer.
Publisert 1. september 2016
HD – røntging av hund – Hvordan foregår egentlig dette?
Vi har blitt med pointeren Melis til dyrlegen for å gjennomføre HD- fotografering. Bli med!
Publisert 1. september 2016
Håndteringstrening av valp/hund
Veterinær Merete viser deg hvordan du kan trene valpen/hunden til å bli en håndterbar hund. Dette vil du ha bruk for i den dagligdagse undersøkelsen av hunden, ved stell som kloklipp og sårstell og vil gjøre alle håndteringssituasjoner i hundens liv lettere
Publisert: 1. mai 2016
Hva er hofteleddsdysplasi?
Svein Stueland jobber primært med ledd- og skjelettproblemer. I denne filmen forteller han om hva hofteleddsdysplasi / HD er.
Publisert 1. september 2016
Hva er albueleddsdysplasi?
Svein Stueland jobber primært med ledd- og skjelettproblemer. I denne filmen forteller han om hva albueleddsdysplasi / AD er.
Publisert 1. september 2016
Ferie uten hund?
Noen ganger passer det ikke å ha med hunden på ferie. Vi har tatt turen til Thomassens treningssenter og hundepensjonat i Nannestad. Hundegjester her lever det «gode liv på landet».
Vi får omvisning i kennelen og utearealene. I filmen forteller Torun om sin filosofi innen hund, trening og kennelliv.
Publisert 1. april 2016
Førstehjelp del 3 – Akutt førstehjelp – prioritering og håndtering
Denne filmen viser deg førstehjelp ved ulike akutte tilfeller hos hund. Filmen bygger videre på førstehjelp del 1 og del 2 som ble publisert i dyrlegehjelpens nettmagasin i juni.
Publisert 1. august 2016
Sårbehandling hos hund
Våteksem, hot-spots, pyodermi eller hudbetennelse – kjært barn har mange navn. Ved milde tilfeller av hotspots kan du som eier ofte greie å behandle dette selv – se vår film.
Publisert 1. august 2016
dyrlegehjelpen.no har fått et eksklusivt innblikk på innsiden av Norges Karantenestasjon for hund
Her kommer hunder som ikke har innreisepapirer i orden. Henny Lidal driver stedet og har et STORT hjerte for dyr. Hun sørger for at oppholdet blir så godt som mulig!
Vi har fått være med Henny en dag på jobb.
Publisert 1. april 2016
Førstehjelp del 1 – Normale parametere
Denne filmen viser deg hvordan du kan finne og vurdere parametere (puls, slimhinner, pust, osv.) hos hund. Dette vil du ha bruk for i en førstehjelpsituasjon på hund og legger grunnlaget for det du vil lære i film nummer 2 og 3 om førstehjelp.
Publisert 1. juli 2016
Førstehjelp del 2 – Sikkerhet og bæreteknikker
Sikkerhet og håndtering er viktig ved behandling av skadet hund. For hva er vel verre enn en skadet hund, jo en skadet hund og en skadet eier. Vi viser deg hvordan du kan lage en improvisorisk munnkurv, sikre håndteringsgrep, lage en båre og ulike bæreteknikker du kan bruke når uhellet er ute
Publisert 1. juli 2016
Møt Forsvarets hundeveterinær
Vi har besøkt Forsvarets hundeskole og hilst på Major Svein som jobber som veterinær for forsvarshundene. Hundenes helse, avl og treningslyst er avgjørende for at de skal kunne utføre en god og viktig jobb for Norge.
Hvordan kjenne igjen og hvordan fjerne flått?
Flåtten sprer seg stadig til nye områder i Norge. Vi viser deg hvordan flåtten ser ut og hvordan du enkelt kan fjerne flått.
Publisert 1. juni 2016
Hvordan hjelpe hunden å pusse tenner?
Daglig tannpuss er det eneste som sikkert forebygger plakk og tannstein hos hund. Denne filmen viser deg hvordan du pusser tenner på hund og hvordan du kan lære inn at hunden aksepterer dette.
Publisert 1. mars 2016
Kontakt del 2 – Hvordan lære hunden å holde kontakten lenger
Denne filmen viser deg hvordan du kan trene videre på øvelsen kontakt mellom deg og hunden. Den vil vise hvorden du kan holde kontakten lengere og hva du gjør når hunden ser vekk før du får belønnet.
Hvordan foregår en munnhulesjekk og tannsteinsfjerning på klinikk?
Vi har vært med hunden Ixie da hun var på klinikken og fjernet tannstein og fikk undersøkt en brukket tann.
Publisert 1.mars 2016
Kastrering (sterilisering) av tispe
Denne filmen viser deg hvordan en livmor på hund ser ut, og hva som skjer ved kastrering av tispe. I Norge utføres inngrepet primært ved sykdommer som livmorbetennelse og cyster på eggstokkene. Det kan også være aktuelt for tisper med unormal løpssyklus, eller store adferdsmessige endringer knyttet til brunst.
Publisert: 20. november 2015
Kontakt del 1 – Innlæring
En enkel jursjekk kan redde liv
Veterinær Merete forteller hvordan hundeeiere enkelt kan sjekke jur-vevet til tispen sin selv. Filmen viser hvordan man kan ta ut små jursvulser tidlig, og dermed bidra til å redde hundeliv.
Publisert 20. januar 2016
Potebandasje
Helsesjekk av hund
Vi anbefaler alle hundeieere å utføre en enkel helsesjekk på hunden sin en gang i uken. Da blir du godt kjent med kroppen til hunden din og oppdager lettere hvis noe er galt.
Forberedelse til kirurgi
Publiseret 20. november 2015
Kloklipp – Anatomi og klippeteknikk
Denne filmen forklarer grundig hvordan hunden klo faktisk er bygd opp. Med god anatomisk kunnskap om neglen er det mye lettere å skjønne hvor mye og hvordan du skal klippe klør på hunden din. Se klippeteknikk steg for steg:-)
Hvordan undersøke om hunden er ved bevissthet?
I en førstehjelpsituasjon kan du ha behov av å finne ut om hunden er bevisst. Vi viser deg hvordan.
Behandling av øyet
Publisert 20. oktober 2015
Holdeteknikk
Vi viser deg ulike holdeteknikker som du kan eksempelvis kan bruke ved kloklipp, poteundersøkelse og andre typer undersøkelser på hunden din.
Tips til aktiviseringsøvelser
Leter du etter noe spesielt? Du kan bruke vår søkefunksjon øverste på siden eller ta kontakt med oss på mail.
Vi bestreber å holde siden faglig oppdatert. Veterinærmedisin er i hurtig utvikling, og vi kan derfor ikke garantere at eldre filmer alltid vil inneholde det nyeste innenfor forskning eller regelverk .Lurer du på noe, ta kontakt og vil vil hjelpe deg.